schoonmaak

De schoonmaak startpagina

Schoonmaken

Schoonmaak
Op deze website vind je alles over schoonmaak. Natuurlijk is er de grote voorjaarsschoonmaak die nog steeds bij veel mensen populair is. Ook al kent Nederland steeds minder traditionele huisvrouwen die geen baan buiten de deur hebben, toch hebben nog steeds veel mensen de behoefte om het hele huis op zijn kop te zetten zodra de dagen beginnen te lengen. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee, vaak komt het er niet van om gedurende het jaar eens echt goed schoon te maken en dan is het geen gek idee om een paar dagen uit te trekken voor een poetsbeurt voor het hele huis.

Tips van grootmoeder
Onze grootmoeders hadden vroeger geen dure schoonmaakmiddelen die raad wisten met alle soorten vuil en vlekken. Maar toch konden ze hun huis blinkend schoon houden. Hun geheim zat hem in de schoonmaaktrucjes die ze gebruikten. Grootmoeders wisten als geen ander met welk middeltje je een bepaalde vlek ergens uit kon krijgen en hoe je de gootsteen en het toilet onberispelijk schoon hield. Deze tips vind je ook op onze website. Je zult versteld staan hoe simpel de oplossing soms kan zijn.

Zorg voor een goede planning
Ga je in een ijverige bui je hele huis van top tot teen schoonmaken, zorg dan voor een goede planning. Werk altijd van boven naar beneden, dus begin op de bovenste verdieping met poetsen. Stof dwarrelt namelijk naar beneden. Als je het andersom doet dan kun je tegen de tijd dat je de zolder helemaal spik en span hebt weer overnieuw beginnen. Werk kamer voor kamer af en begin niet op drie plekken tegelijk dan raak je het overzicht kwijt. Bedenk ook van tevoren welke schoonmaakmiddelen en welke materialen je nodig hebt. Niets is zo frustrerend dan halverwege je schoonmaakklus tot de ontdekking te komen dat het schuurmiddel of de allesreiniger op is.

Meer Startpagina